Atleten

Hier een overzicht van alle Atleten die voor Nederland naar de Olympische Winterspelen in Pyeongchang gaan.

TeamNL

Jan Blokhuijsen

Jan Blokhuijsen

Langebaanschaatsen

Jan Blokhuijsen is een Nederlands langebaanschaatser.

  • icon
Jorrit Bergsma

Jorrit Bergsma

Langebaanschaatsen

Jacob Jorrit Bergsma (Oldeboorn, 1 februari 1986) is een Nederlands langebaan- en marathonschaatser. Op 18 februari 2014 werd hij in het Russische Sotsji olympisch kampioen op de 10.000 meter.

Jorien ter Mors

Jorien ter Mors

Shorttrack & Langebaanschaatsen

Jorien ter Mors is een Nederlands langebaanschaatsster en shorttrackster. Tijdens de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji, Rusland won Ter Mors olympisch goud op de 1500 meter en de ploegenachtervolging.

Yara van Kerkhof

Yara van Kerkhof

Shorttrack

Yara van Kerkhof is een Nederlands shorttrackster. Ze is de jongere zus van oud-shorttrackster Sanne van Kerkhof.

Michel Mulder

Michel Mulder

Langebaanschaatsen

Michel Mulder (Zwolle, 27 februari 1986) is een Nederlands langebaanschaatser en inline-skater. Zijn tweelingbroer Ronald Mulder is een van zijn concurrenten. Hij is gespecialiseerd in de korte afstanden.

Ronald Mulder

Ronald Mulder

Langebaanschaatsen

Ronald Mulder (Zwolle, 27 februari 1986) is een Nederlands langebaanschaatser en inline-skater. Hij is gespecialiseerd in de korte afstanden

Ireen Wüst

Ireen Wüst

Langebaanschaatsen

Ireen Wüst (Goirle, 1 april 1986) is een Nederlandse schaatsster. Tijdens de Olympische Winterspelen 2006 in Turijn won ze op negentienjarige leeftijd goud op de 3000 meter en brons op de 1500 meter. Wüst werd daarmee de jongste Nederlandse olympisch kampioene op de Winterspelen ooit. Tijdens de Olympische Winterspelen 2010 in Vancouver behaalde ze goud op de 1500 meter; bij de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji behaalde ze goud op de 3000 meter en de ploegenachtervolging, en zilver op de 1000, 1500 en 5000 meter. Ze is met vier gouden, drie zilveren en één bronzen olympische medaille de succesvolste Nederlandse deelnemer aan Olympische Spelen in de geschiedenis. Wüst is ook zesvoudig wereldkampioene allround en elfvoudig wereldkampioene per afstand.

Sven Kramer

Sven Kramer

Langebaanschaatsen

Sven Kramer (Heerenveen, 23 april 1986) is een Nederlands langebaanschaatser. Hij is tweevoudig olympisch kampioen op de 5000 meter, negenvoudig wereldkampioen allround en negenvoudig Europees kampioen. Daarnaast is hij onder meer nog achtmaal wereldkampioen op de 5000 en vijfmaal op de 10.000 meter.